Eerlijk ondernemen Badge van WebwinkelKeur voor ons!

Belang van eerlijk ondernemen

Naast dat we het belangrijk vinden dat wij ons als webwinkel kunnen onderscheiden, wil WebwinkelKeur met deze badge ook eerlijke ondernemers extra belichten. Een eerlijke ondernemer is iemand die met zijn of haar ondernemen de rest van de, in ons geval, e-commerce verreikt. Consumenten die in zee gaan met een eerlijke ondernemer krijgen meer vertrouwen in het doen van online aankopen en ondernemerschap in e-commerce in zijn algemeenheid. Eerlijke ondernemers maken commercie betrouwbaarder, vriendelijker en open voor de rest van de wereld. Ze verbinden ons via onze liefde voor e-commerce.

Wereldwijd ervaren we al dat vanwege COVID-19 steeds meer mensen liever lokale en kleine bedrijven steunen, kopen bij echte mensen is de gedachte. Deze gedachtegang is eigenlijk goed toepasbaar voor e-commerce, je moet dan wel jezelf willen tonen. Samen eerlijk, samen menselijk, betekent samen sterk. Zonder eerlijke ondernemers heeft commercie namelijk geen kans van slagen. Het is daarom niet vreemd dat wij ook dit aspect hebben verweven in de nieuwe manier voor onze leden om zich te onderscheiden.

DJS Products heeft een manifest ondertekent voor eerlijk ondernemen en heeft van WebwinkelKeur de eerlijk ondernemen/ hart voor de zaak ontvangen die staat voor goed en eerlijk ondernemenrschap.    

  • Eerlijk reviews verzamelen; Positieve reviews zijn het leukste om te ontvangen, maar negatieve reviews horen er ook bij. Als ondernemer ontmoedig je deze negatieve reviews niet en beloon je niet alleen voor positieve reviews. Elke klant mag zijn review delen.
  • Dropshipping (Ali): Met dropshippen op zich is niets mis, maar we zien steeds vaker webwinkels die enkel de orders doorzetten naar consumentensites als Ali en Amazon. Als consument voel je je dan bestolen, je had immers net zo goed zelf daar kunnen bestellen. Goede ondernemers voegen wat toe en dat doen dropshippers via consumentensites niet.
  • Je aan de e-commerce regels houden; Als ondernemer ken je de regels, je verdiept je in nieuwe regels en doet ook je best om die netjes te volgen.
  • Goede klantenservice; Als ondernemer werk je hard voor klanttevredenheid, je bent goed bereikbaar, zet soms een stapje extra en neemt klachten serieus.
  • Eerlijk belasting betalen; Niemand vindt belasting betalen leuk, toch willen we allemaal goede zorg, mooie wegen en betaalbaar onderwijs. Iedereen moet zijn steentje bijdragen en als iedereen eerlijk belasting betaalt dan profiteren we daar allemaal van.
  • Duidelijke communicatie; Je probeert als ondernemer altijd zo eerlijk en duidelijk mogelijk te communiceren, je verstopt geen informatie in de “kleine lettertjes”.
Download
Het manifest voor goed en eerlijk ondernemerschap van DJS Products ontvangen van WebwinkelKeur
Ondernemers manifest ondertekent door DJ
Adobe Acrobat document 99.0 KB